Picanha steak met jus

Picanha steak met de beste jus

 

Aantal personen: 2

 

Voorbereiding: 5 minuten

Kooktijd: 15 minuten

 

Benodigdheden:
– Kamado
– Kleine skillet
– Kernthermometer

 

Ingrediënten marinade:

  • Picanha  – in steaks gesneden
  • Red eye gravy jus van No Rubbish
  • Zout en peper

Wat moet je doen?

 

  1. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je wil lekker gaan grillen, maar je bent vergeten om die prachtige steaks uit de vriezer te halen. Frozen steaks bereiden kan dan een goede uitkomst zijn! Steak de barbecue aan richting 220-250 graden en plaats een half maantje zodat je een zone direct en een zonde indirect hebt om te bakken.
  2. Grill de picanha steaks direct ongeveer 3-4 minuten per kant, totdat er mooie grill marks zijn ontstaan. Plaats de picanha steaks dan naar de indirecte zone.
  3. Maak de red eye gravy jus in een kleine skillet volgens aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruikte melk, maar bier, wijn en water voldoen ook om een lekkere jus te krijgen. Roer goed door.
  4. Check met een kernthermometer of de temperatuur van de picanha steaks 50 graden is. Wanneer je dit hebt bereikt pak je de picanha steaks in, in aluminiumfolie en laat je het 5-10 minuten rusten. Roer de jus regelmatig door.
  5. Snijd de steaks haaks op de draad en laat ze rijkelijk in de jus zwemmen voor een ultieme, snelle, maar smaakvolle smaakbeleving.

 

@biggerbetterbastard