Caribische taco’s met rib eye

Ultieme Caribische zomer taco’s van ribeye

 

Aantal personen: 2-4

 

Voorbereiding: 15 minuten

Kooktijd: 30 minuten

 

Benodigdheden:
– Kamado
– Grote skillets of een plancha ring
– Kernthermometer

 

Ingrediënten marinade:

  • Twee dikke ribeyes
  • Pittige kruidenrub naar smaak, wij gebruikten The Hulk van No Rubbish
  • 1 Sinaasappel
  • Scheut goede olijfolie
  • (Maïs)Taco’s
  • Rucola
  • 2 Avocado’s
  • The Boost zout van No Rubbish
  • Handje geroosterde pinda’s

Wat moet je doen?

 

  1. Steek de barbecue aan op 220 graden, direct grillen. Laat de ribeyes op temperatuur komen en zet royaal in de Hulk kruidenrub.
  2. Maak de smaakvolle dressing door een halve sinaasappel uit te persen en dit sap te mengen met een scheutje olijfolie en een kruidige rub.
  3. Snijd de avocado en de resterende halve sinaasappel in slices. Meng de avocado met de dressing.
  4. Grill de ribeye op het rooster of in de skillet totdat er een mooie krokante korst is ontstaan. Mik op een kerntemperatuur van 48-53 graden (afhankelijk hoe rare-medium je deze wil). Laat het vlees rusten.
  5. Leg de taco’s kort in de skillet (of op de plancha) tot ze een klein beetje kleuren.
  6. Snij de ribeye haaks op de draad in mooie reepjes en beleg de taco’s vervolgens met rucola, avocado, ribeye, sinaasappel en de geroosterde pinda’s. Vergeet The Boost niet, deze geeft net dat beetje extra wat jouw taco’s uniek maakt. Smakelijk!

 

@biggerbetterbastard