Buffalo bloemkool
(30 minuten voorbereiding, 120 minuten bereiden)
Ingrediënten:
1 bloemkool
250 gram karnemelk
5 eetlepels bloem
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel BBQ rub pink devil
1 theelepel uienpoeder
1 eetlepel zout
Saus:
2 eetlepels honing
2 eetlepels ketchup
2 eetlepels bbq saus Flavour Attraction
2 theelepels tabasco
Dip:
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel yoghurt
0,5 theelepel mierikswortel crème
Benodigdheden:
BBQ met deksel
Ovenschaal
BBQ handschoen
Mengkom
Garde
Bereiding:
- Meng in de mengkom de karnemelk, bloem, mosterdpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en het zout. Roer dit door tot alle klontjes er uit zijn.
- Snij de bloemkool doormidden en snij de roosjes los. Probeer de roosjes even groot te snijden.
- Doe de bloemkoolroosjes in het karnemelk mengsel en roer het goed door. Zorg dat alle kanten van de bloemkoolroosjes bedekt zijn met het mengsel.
- Zet de bloemkool 30 minuten in de koelkast.
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 190 graden.
- Haal na 30 minuten de bloemkool uit de koelkast en leg de roosjes op het rooster.
- Rooster de bloemkool tot deze iets krokant zijn, Draai ze regelmatig om verbranden te voorkomen.
- Meng voor de saus de honing, ketchup, bbq saus en de tabasco in een mengkom.
- Haal de bloemkool van de BBQ en doe deze gelijk in de mengkom met saus.
- Roer goed door zodat de bloemkool helemaal in de saus zit.
- Doe de bloemkool met de saus in een ovenschaal en zet deze terug op de BBQ.
- Gaar de bloemkool tot deze sticky zijn. Roer regelmatig door om verbranden te voorkomen.
- Meng ondertussen de mayonaise, yoghurt en de mierikswortel crème tot een gladde dip.
- Haal de bloemkool van de BBQ als deze sticky is en serveer direct op een schaal of bord met de dip.
Recept : Kenneth Chef’s BBQ table ( Insta )