Vegetarisch

Buffalo bloemkool

(30 minuten voorbereiding, 120 minuten bereiden)

 

Ingrediënten:

1 bloemkool

250 gram karnemelk

5 eetlepels bloem

1 theelepel mosterdpoeder

1 theelepel BBQ rub pink devil

1 theelepel uienpoeder

1 eetlepel zout

 

Saus:

2 eetlepels honing

2 eetlepels ketchup

2 eetlepels bbq saus Flavour Attraction

2 theelepels tabasco

 

Dip:

1 eetlepel mayonaise

1 eetlepel yoghurt

0,5 theelepel mierikswortel crème

 

Benodigdheden:

BBQ met deksel

Ovenschaal

BBQ handschoen

Mengkom

Garde

 

Bereiding:

  1. Meng in de mengkom de karnemelk, bloem, mosterdpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en het zout. Roer dit door tot alle klontjes er uit zijn.
  2. Snij de bloemkool doormidden en snij de roosjes los. Probeer de roosjes even groot te snijden.
  3. Doe de bloemkoolroosjes in het karnemelk mengsel en roer het goed door. Zorg dat alle kanten van de bloemkoolroosjes bedekt zijn met het mengsel.
  4. Zet de bloemkool 30 minuten in de koelkast.
  5. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 190 graden.
  6. Haal na 30 minuten de bloemkool uit de koelkast en leg de roosjes op het rooster.
  7. Rooster de bloemkool tot deze iets krokant zijn, Draai ze regelmatig om verbranden te voorkomen.
  8. Meng voor de saus de honing, ketchup, bbq saus en de tabasco in een mengkom.
  9. Haal de bloemkool van de BBQ en doe deze gelijk in de mengkom met saus.
  10. Roer goed door zodat de bloemkool helemaal in de saus zit.
  11. Doe de bloemkool met de saus in een ovenschaal en zet deze terug op de BBQ.
  12. Gaar de bloemkool tot deze sticky zijn. Roer regelmatig door om verbranden te voorkomen.
  13. Meng ondertussen de mayonaise, yoghurt en de mierikswortel crème tot een gladde dip.
  14. Haal de bloemkool van de BBQ als deze sticky is en serveer direct op een schaal of bord met de dip.

 

Recept : Kenneth Chef’s BBQ table ( Insta )