Ingrediënten
Voorbereiding
Dep de Varkensfilet droog.
Meng de BBQ Saus en de Appelazijn met elkaar. Injecteer om de centimeter dit mengsel in het varkensvlees met een injecteerspuit. Pak het strak in, in vershoudfolie en leg hem een nacht weg in de koelkast.
Haal de volgende ochtend de filet uit de koelkast hem laat hem op kamertemperatuur komen.
Rub de filet met de NoRubbish Taste of Africa en maak een rastermat van het ontbijtspek. Wikkel deze om het varkensfilet en maak hem vast met houten prikkertjes.
Bereiding
Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte zone van ongeveer 110 – 150 graden. Als de BBQ op temperatuur is leg je een blokje rookhout op de hete kolen en plaats je de varkensfilet op de grill. Sluit de deksel. Als de kerntemperatuur 58 graden is dan smeer je hem nog in met BBQ Saus, nu krijg die een mooi glimmende kleur. Sluit de deksel en wacht tot het vlees een kern heeft bereikt van 63 graden.
Haal hem van de BBQ af en leg hem weg onder aluminiumfolie. Laat hem rusten voor 10 minuten voordat je hem aansnijd. Eet smakelijk!
Recept : @marcobbq.nl