Gegrilde sunny stuff veggiequiche van de kamado.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 minuten
Groente grillen: 10 minuten
Baktijd: 20 minuten
Ingrediënten:
– Pakje bladerdeeg
– Handje snacktomaatjes
– Halve courgette
– Halve rode paprika
– Halve broccoli
– Halve venkel
– Rode ui
– Handje verse bieslook, koriander en peterselie
– 3 eieren
– 200 gram hüttenkäse
– 100 gram geraspte mozzarella
– 100ml melk
– Olijfolie
– Zout en peper
– No Rubbish ‘Sunny Stuff’
Benodigdheden:
– Oven of barbecue (direct en indirect)
– Grote ovenschaal of bakvorm
Wat moet je doen?
1. Steek de barbecue aan, direct, tot 200-250 graden. Snijd alle groente grof zodat het goed op de grill kan of gebruik een ovenschaal waarin je de groente kan bakken. Ontdooi het bladerdeeg.
2. Geef de groente een laagje olijfolie en rub ze lekker in met sunny stuff. Grill ze vervolgens een paar minuten. Maak de barbecue gelijk na het grillen klaar op 200 graden indirect.
3. Klop de eieren samen met de hüttenkäse, mozzarella en de melk los. Voeg lekker wat zout en peper toe.
4. Vet de bakvorm of ovenschaal in en leg op de bodem een laagje bakpapier. Bekleed het vervolgens met de bladerdeeg. Druk de randen goed aan.
5. Vul met de gegrilde groente en het ei-mengsel. Top af met wat halve tomaatjes.
6. Plaats de quiche in het midden van de kamado en laat het circa 25 minuten staan of wanneer deze mooi gaar is.
7. Voordat je quiche eruit wipt moet je hem even een kwartiertje laten afkoelen!
Recept : Sonny – BiggerBetterBastard