Slow smoked rosé picanha

Slow smoked rosé picanha

 

Aantal personen: 6

 

Voorbereiding: 30 minuten

Kooktijd: 150 minuten (afhankelijk van de grootte van de picanha)

 

Benodigdheden:
– Kamado
– Rookhout (ik gebruikte eiken)
– Lekbak
– Kernthermometer
– Aluminiumfolie

 

Ingrediënten:

  • Picanha
  • No Rubbish ‘The Looks’
  • Olijfolie

Wat moet je doen?

 

  1. Trim de vetlaag van de picanha tot een mooie gelijke dikte. Snijd deze haaks op elkaar in kleine vierkantjes in.
  2. Rub de picanha in met olijfolie en zet het royaal in de kruiden van No Rubbish – ‘The Looks’. Wrijf de kruiden goed de vetlaag in. Laat dit bij voorkeur een nacht smaken trekken.
  3. Steek de barbecue aan op 100-110 graden, indirect. Voeg het rookhout toe en plaats de lekbak op de platesetter. Leg het vlees midden op het rooster.
  4. Laat de picanha 1,5 tot 2 uur roken. Wanneer de kerntemperatuur van de picanha op 40-45 zit steek je de kamado door naar 180 graden. Bij 50 graden kern haal je de picanha van het rooster en laat je deze 2 minuten afkoelen, zonder in te pakken zodat de (door)garing niet te snel gaat. Na deze 2 minuten pak je het vlees wel in in de aluminiumfolie totdat je het gaat aansnijden.
  5. Snijd de picanha in dunne plakken haaks op de draad in.

 

@biggerbetterbastard