Slow smoked rosé picanha
Aantal personen: 6
Voorbereiding: 30 minuten
Kooktijd: 150 minuten (afhankelijk van de grootte van de picanha)
Benodigdheden:
– Kamado
– Rookhout (ik gebruikte eiken)
– Lekbak
– Kernthermometer
– Aluminiumfolie
Ingrediënten:
- Picanha
- No Rubbish ‘The Looks’
- Olijfolie
Wat moet je doen?
- Trim de vetlaag van de picanha tot een mooie gelijke dikte. Snijd deze haaks op elkaar in kleine vierkantjes in.
- Rub de picanha in met olijfolie en zet het royaal in de kruiden van No Rubbish – ‘The Looks’. Wrijf de kruiden goed de vetlaag in. Laat dit bij voorkeur een nacht smaken trekken.
- Steek de barbecue aan op 100-110 graden, indirect. Voeg het rookhout toe en plaats de lekbak op de platesetter. Leg het vlees midden op het rooster.
- Laat de picanha 1,5 tot 2 uur roken. Wanneer de kerntemperatuur van de picanha op 40-45 zit steek je de kamado door naar 180 graden. Bij 50 graden kern haal je de picanha van het rooster en laat je deze 2 minuten afkoelen, zonder in te pakken zodat de (door)garing niet te snel gaat. Na deze 2 minuten pak je het vlees wel in in de aluminiumfolie totdat je het gaat aansnijden.
- Snijd de picanha in dunne plakken haaks op de draad in.
@biggerbetterbastard