Sloppy pulled chicken uit de DO
Ingrediënten
500 gram kippendijen
Spanish delight BBQ rub
150 ml flavour attraction saus
100 ml innocent blood saus
70 ml water
1 theelepel chili flakes
1 ui
2 hamburgers buns
Sla melange na keuze
Coleslaw gewoon kant en klaar kopen. Die is lekker sloppy
We hebben ook een Dutch oven nodig voor dit recept.
Instructies:
Maak de bbq gereed voor direct gebruik 160 graden.
Zet de DO ook vast op het rooster, dan kan die lekker opwarmen.
Zet de kippendijen in de Spanish delight rub en snij de ui in halve ringen.
Doe de sauzen, water en de chili flakes in een kom en roer goed door elkaar en zet apart.
Gril de kippendijen even boven de kolen zodat ze een kleurtje krijgen en haal ze even van de bbq.
Doe een scheutje olijfolie in de DO en voeg de uien toen, laat ze even zacht worden.
Voeg de kippendijen en alle saus toe.
Zet de DO indirect op de bbq en laat ongeveer een uur zachtjes pruttelen.
Check na een half uurtje of er nog voldoende vocht in de DO zit.
Pul de kippendijen met 2 vorken uit elkaar en serveer op een hamburger bun met de sla en coleslaw
@vurigekolen ( Instagram )