Shoarma op Midden-Oosterse wijze

Shoarma van rumpheart op Midden-Oosterse wijze

 

Aantal personen: 6

 

Voorbereiding: 1 dag

Kooktijd: 150 minuten (afhankelijk van de grootte van de rumpheart)

 

Benodigdheden:
– Kamado L
– Rotisserie
– Lekbak
– Kernthermometer
– Kwastje

 

Ingrediënten marinade:

  • Rumpheart
  • 2el Turkse yoghurt
  • 2el mayo
  • Schepje No Rubbish Fast and Flavoured all purposes
  • 1tl knoflookpoeder
  • 1tl gemberpoeder
  • 1tl sumak
  • 2el olijfolie
  • 1el citroensap
  • Zout en peper

 

Ingrediënten yoghurt sausje:

  • 200ml Turkse yoghurt
  • Citroensap naar smaak
  • Zout en peper naar smaak

 

Ingrediënten rode sumak ui:

  • 3 rode ui
  • 1el sumak
  • Sap van halve citroen
  • Zout en peper

 

Extra:

  • Libanees platbrood
  • Baby romaine sla
  • Tomaat

Wat moet je doen?

 

  1. Allereerst, mocht je geen rotisserie hebben, dan kun je dit ook prima op het rooster doen. Gaar het vlees dan langzaam middels een indirecte methode en grill het op een hoge temperatuur af.
  2. Maak een dag van te voren een marinade en leg de schoongemaakte rumpheart een nachtje in de koelkast zodat deze goed op smaak komt.
  3. De sumak ui kun je ook van te voren maken. Snij dunne ringen en meng citroensap, sumak, zout en peper door de rode ui heen. Ook het yoghurt sausje kun je alvast maken door de ingredienten naar smaak te mengen. Je hebt dit pas weer nodig bij het beleggen van het platbrood.
  4. Op de dag zelf steek je de barbecue aan op 110 graden, indirect bereiding en maak je de rotisserie klaar. Ik gebruikte zelf een flatrack zodat het vlees mooi op de plaats bleef. Ontdoe de rumpheart van zo veel mogelijk van de marinade. Gebruik de marinade wel om de rumpheart af en toe weer in te kwasten.
  5. Wanneer de rumpheart aan het garen is snijd je de baby romaine sla en tomaat in kleine stukjes. Meng en zet weg totdat je het platbrood gaat rollen.
  6. Laat de rumpheart een uurtje draaien en controleer op temperatuur. Bij 40 graden kern mag de barbecue naar 200-220 graden zodat er een mooi korstje ontstaat. Haal de spies van de rotisserie en snijd het vlees in shoarma lapjes van het spit af. Wacht wel even een paar minuten voordat je het vlees snijdt.
  7. Het Libanees platbrood kun je twee keer 20 seconden even op de grill leggen, daarna beleg het je met de yoghurt saus, de shoarma, sumak rode ui en wat sla en tomaat. Rol dit goed op en pak het in in alumiumfolie of eet het met mes en vork. Smakelijk!

 

@biggerbetterbastard