Sandwich Porkcheek

Recept: Broodje varkenswang

Ingrediënten:
4 varkenswangen
4 ambachtelijke broodjes
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels NoRubbish Sunny Stuff
4 plakjes gerookte bacon
Verse sla en plakjes tomaat voor garnering
NoRubbish Innocent Blood

Voor de marinade:
100 ml donker bier
2 eetlepels appelciderazijn
1 eetlepel honing
1 eetlepel sojasaus

Bereidingswijze:
Begin met het voorbereiden van de varkenswangen. Verwijder eventuele vliezen en overtollig vet. Spoel ze af onder koud water en dep ze droog.

Wrijf de varkenswangen in met de rub.

Bereid de marinade voor door het bier, appelciderazijn, honing en sojasaus te mengen. Leg de varkenswangen in de marinade en laat ze minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de BBQ voor om indirect te gaan bbq’en op zo’n 100-110 graden.

Haal de varkenswangen uit de marinade en wikkel ze elk in een plakje bacon. Bestrooi nog met wat rub.

Plaats de varkenswangen op het indirecte gedeelte van de grill en sluit het deksel.

Laat de varkenswangen ongeveer 1,5 uur langzaam garen.

Haal na 1,5 uur de wangen van de bbq en leg ze in een dubbele laag butcherpaper.

Drizzle er wat honing over en verdeel er wat blokjes boter over. Vouw het dan dicht als een pakketje.

Verhoog de temperatuur van de bbq naar 150 graden en leg het pakketje met de wangen dan weer op het rooster.

Gaar de wangen nogmaals 1,5 uur. Prik vanaf 1 uur elke 10 minuten in de wangen om te kijken of ze gaar zijn. Als je prikker er zonder veel weerstand in gaat, zijn ze gaar.

Haal de wangen van de bbq en laat ze even rusten.

Snijd ondertussen de broodjes open en rooster ze kort op de BBQ.

Beleg elk broodje met verse sla, een plakje tomaat, een varkenswang en drizzle er wat BBQ-saus over.

 

recept : TheGrillingBastard ( insta )