Pink devil lasagne
Uitdagende lasagne met Pink Devil rub
Ingrediënten :
300gr in lengte gesneden ontbijtspek
100gr Mozzarella plakken
150gr Ham (kan je ook vervangen met pulled pork)
100gr Rundergehakt
1 Potje Kant en klare Pastasaus ( geheel zelf maken kan ook )
1 Potje Bechamelsaus
2 Teentjes knoflook
1 Doos Lasagne bladen
150gr Jong geraspte kaas
Olijfolie
No Rubbish Rubs :
– Pink Devil 50gram
Overige benodigdheden:
Ovenschaal voor de bereiding van lasagne
Keukengerei.
VoorBereiden :
Rul het gehakt ik een pan en bak het gaar.
Voeg 2 teentjes knoflook toe (geperst of zeer fijn gesneden)
Voeg de Pastasaus toe, en verdun dit met een half potje water.
De saus mag niet de dik zijn omdat anders de lasagnebladen stug en hard blijven.
Als de saus klaar is laat je deze afkoelen.
Verwarm de BBQ voor op c.a. 180
De Lasagne:
Vet de ovenschaal licht in met wat olijf olie.
Bedek daarna de bodem van de schaal op een dusdanige manier dat de lasagne geheel in spek kan worden ingepakt. (zie foto)
Begin nu met de vulling en onderin eerst met de ham, afhankelijk van de grootte van de ovenschaal 2-3 plakjes.
Daar boven op de ham gaan 2 plakken Mozzarella.
Gevolgd door een schep saus en voldoende lasagne bladen om deze laag af te dekken.
Op de bladen voeg je een paar scheppen bechamelsaus toe.
Strooi over elke laag wat jong geraspte kaas en Pink Devil rub.
Herhaal de bovenstaande stappen tot de schaal gevuld is.
Sluit daarna met de over de rand hangende spek de Lasagne schotel af met spek. (zie foto)
Bestrooi de lasagne met Pink Devil
Plaats nu de lasagne in het midden van de Oven, welke is voor verwarmd op 180 graden en laat de lasagne c.a. 45 min garen.
Werk je met een Gas BBQ, zet dan het vuur op de laagste stand en plaats de Lasagne in het midden van de BBQ, met de deksel dicht zal het c.a. 45 minuten duren voordat de lasagne gaar is.
Op een kolen BBQ zorg je er voor dat de schaal niet boven de kolen staat maar indirect wordt verwarmd.
Ik doe zelf de eerste 20 min folie over de schaal zodat het garen wat langzamer gaat.
Daarna gaat de folie er af en gaar ik door tot de lasange bladen super zacht zijn.
Controleer en draai de schaal regelmatig, om aanbakken onderin te voorkomen.
Recept: #my_food_over_the_years