No Rubbish BBQ Party Dish

Een kleurrijk en lekkere dish, vol overheerlijke smaken voor de BBQ, Grillpan, Oven.

 

Ingrediënten :

4 Personen Rundersaucijzen

4 Personen Varkensfiletlapjes

4 Personen Speklapjes zonder zwoerd

Kleine rode/witte uitjes

Bakje Champignons

 

No Rubbish Rubs :

-Naked Gun Powder

-Pink Devil

-Fast and Flavoured All Purpose

-The looks & The Taste of Africa

 

Overige benodigdheden:

Lange satéstokken, inweken in water 24 uur van te voren.

Afsluitbare BBQ (Gas, Kolen, Pallet)

Digitale kernthermometer.

Bakjes voor de rub

Keukengerei.

 

Voorbereiden :

Snij het spek en de filetlapjes in gelijkmatige stukken, de saucijzen in 3 stukken.

Maak de champignons schoon en droog. Maak de uitjes schoon en halveer deze . Neem voor elke rub een bakje en doe daar wat rub in, leg daarna het vlees er bij en bestrooi dit met nog meer rub.

Ga met de hand (gebruik plastic handschoenen) door de bakjes om te zorgen dat het vlees aan alle kanten voorzien is van rub.

Nu kan je naar eigen inzicht het vlees, uitjes en champignons op de stokjes prikken.

De champignons hebben wij van Fast and Flavoured voorzien, erg lekker!

Als de stokjes klaar zijn kunnen deze worden weggelegd in een afgedekte schaal in de koeling.

(Om te voorkomen dat vleessappen en rub door elkaar raken, leg de stokjes op keukenpapier in de schaal en neem een ruime schaal zodat ze naast elkaar kunnen rusten).

Het is natuurlijk het beste als de rub kan intrekken in het vlees dus is een paar uur voor het klaarmaken van deze dish beter qua smaak dan bestrooien en direct grillen.

Hoewel dat laatste kan natuurlijk ook.

Verwarm de BBQ tot zo’n 160 graden en hou met kolen rekening met indirect grillen of grillpan op laag vuur. Als de tempratuur is bereikt kunnen de stokjes op de BBQ. Steek de thermometer in de saucijs, en controleer de kerntempratuur. Voor rund en varken is dit 78 graden well done.

Wanneer de kerntempratuur rond de 74 graden is kan er worden overgegaan naar direct grillen.

Belangrijk is dan wel dat je bij het vlees blijft en blijft draaien, zodat het vlees lekker knapperig wordt en niet verbrand. Bij een gas BBQ kan de brander hoog gezet worden om een lekkere knapperige rand op het vlees  te krijgen. Serveer deze feestelijke stokjes met een lekkere frisse salade, of fruit!

Happy grilling