Een rijk gevuld gehaktbrood met pasta, vol overheerlijke smaken voor de BBQ of in de oven.

 

Ingrediënten :

Voor 4 Personen:

Kilo rundergehakt

250 gram macaroni

100 gram ontbijtspek (mager)

1 Rode ui

1 Paprika

1 Zakje geraspte jonge kaas

Jonge kaas plakjes

Paneermeel

Knoflook ( 2 teentjes fijngehakt)

Paprikapoeder ( 2 eetlepels )

Olijfolie

Zout ( 3 theelepels )

Peper ( 2 theelepels )

1 ei maat L

Provinciaalse kruiden ( 1 eetlepel )

 

No Rubbish Rubs :

–          Fast and Flavoured All Purpose ( met- of zonder zout )

 

Overige benodigdheden:

Afsluitbare BBQ (Gas, Kolen, Pallet), of een oven

Bodem van een springvorm 24 cm

Ronde schaal max 24 cm

Zilverfolie

Keukengerei.

 

Voorbereiden :

Snij de ons ontbijtspek in reepjes, de ui in halve ringen en de paprika in blokjes.

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak als de pasta bijna klaar is de spekreepjes samen met de ui en paprika licht aan in een pan.

Giet de pasta af en voeg deze toe aan de spekreepjes, ui en paprika.

Voeg hier een scheutje olie aan toe, en 2 eetlepels Fast and Flavoured Rub.

Laat de vulling na nog even kort aanbakken rusten.

 

Het gehaktbrood:

Doe de kilo gehakt in een grote kom, voeg hier aan toe:

Zout, Peper, Paprikapoeder, knoflook, scheutje olie, ei, Provinciaalse kruiden en 4 eetlepels Fast and Flavoured Rub.

Meng het geheel goed door.

Voeg nu 4 – 5 eetlepels Paneermeel toe ( dit zorgt voor de vocht tijdens het bakken. )

Laat het gehakt minimaal een half uur afgedekt in de koeling rusten, ondertussen koelt de pasta ook af.

 

Pak de ronde schaal / kom en zorg dat de binnenzijde voorzien is van zilverfolie.

Vul nu de schaal / kom met een laag van het gehakt, c.a. 1 cm dik, zo ontstaat de bolvorm van de kom in het gehakt.

Strooi aan de binnenkant van het gehakt nog wat Fast en Flavoured rub.

Doe daarna een laagje geraspte kaas in de kom gehakt, een schep pasta, laagje kaas, pasta etc etc.

Tot dat de vulling de rand van de kom op een 1 cm bereikt.

Druk de pasta/kaas mengsel licht aan.

Leg de plakjes kaas boven op zodat de vulling wordt afgesloten.

Verdeel over de kaas nog een paar eetlepels paneermeel en sluit met de rest van het gehakt de bol af.

Let er op dat bij het afsluiten, het gehakt goed sluit… vooral op de randen.

Bedek nu ook de bovenkant met zilverfolie, plaats de springvorm bodem boven op de schaal / kom en draai deze om.

Verwijder nu de schaal / kom en verwijder voorzichtig de zilverfolie van de gehakt bol.

De zilverfolie aan de onderkant kan je iets omhoog vouwen zodat er een randje bakvet bewaard kan blijven tijdens het bakken.

Controleer of de bol van gehakt goed sluit!.

 

Verwarm nu de BBQ tot 150-160 graden en plaats de bol indirect boven de kolen.

Bij de GAS BBQ plaats de bol dan in het midden doe dit ook in de oven ( indien van toepassing)

Het bakken is tussen een half uur en 40 min.

 

Controleer regelmatig de bol en verwijder de snotjes gehakt onder aan de rand, gebruik het bakvocht om de bol in te smeren.

 

TIP:

Omdat  de rub Fast en Flavoured een zoetige smaak heeft, is het smaakvol de bol  tijdens het bakken in te smeren met BBQ saus.

 

 

Happy grilling