Super lekkere easy buikspek bereiding
Aantal personen: 5-10
Voorbereiding: 1 dag
Kooktijd: 120 minuten
Benodigdheden:
– Kamado
– Rookhout (ik gebruikte kers)
– Lekbak
– Kernthermometer
Ingrediënten:
- Buikspek zonder zwoerd
- Grof zeezout
- Kruiden No Rubbish – The Taste
- Zonnebloemolie
Wat moet je doen?
- Snijd het vet van de buikspek kruislinks in totdat er mooie vierkantjes ontstaan. Masseer op en tussen het vet een overvloed aan zeezout in. Leg dit een dag weg in de koelkast.
- Voor gebruik veeg je al het zout van het vlees. Rub het vet daarna in met een klein beetje zonnebloemolie en met de kruiden naar keuze. Laat de buikspek op kamertemperatuur komen.
- Steek de barbecue aan, indirect, op circa 140 graden.
- Voeg rookhout toe, plaats de lekbak en leg de buikspek op het midden van het rooster.
- Laat de buikspek staan tot een kerntemperatuur van 65 graden is bereikt. Om wat crisp aan het vet mee te geven steek je nu de barbecue op naar 220-250 graden indirect. Haal de buikspek van de kamado bij een kerntemperatuur van 75 graden.
- Snijd in dunne plakken en maak er bijvoorbeeld heerlijke vietnamese broodjes banh mi mee.
@biggerbetterbastard