Ingrediënten
Voorbereiding
Meng het kippengehakt met 2 eetlepels No Rubbish Pink Devil rub, kneed dit tot een stevige bal. En maakt 4 mooie burgers van elk 150 gram. Leg ze voor minimaal een half uur in de koelkast.
Snij de ui in ringen.
Bereiding
Steek de BBQ aan en laat deze heet worden, we gaan BBQ-en rechtstreeks boven de kolen hou hier dus rekening mee. Zet tijdens het opwarmen een skillet ( Gietijzeren pan ) op de grill en laat deze mee heet worden.
Als de BBQ op temperatuur is smelt je een klontje boter in de skillet en bak je de uien totdat ze gaan karamelliseren. Blus dit af met een beetje rode balsamico azijn. Zet dit nu aan de kant.
Zet een schoongemaakte of nieuwe skillet op de BBQ en bak de pancetta uit.
Smeer de kipburgers in met olijfolie en leg de burgers op de gril en bak ze aan beide kanten totdat ze gaar zijn. Prik voor de zekerheid met een kerntemperatuurmeter in het vlees, als die 75 graden aangeeft zijn ze klaar. Leg de burgers in de skillet en leg er een plakje chedder op en sluit deze af met een deksel voor 1 – 2 minuten. Laat daarna de burgers even rusten.
Bak ondertussen de burgers op het rooster voor 10 – 30 seconden. Zodat ze een mooie grillstreep krijgen op het broodje.
Nu is het tijd om de burgers op te bouwen. Yeahh !
Begin met de bodem van je broodje, spuit hierop de BBQ saus na smaak. Daarop de gekarameliseerde uien, de tomaat, de burger, sla, ingelegde rode ui, dan de pancetta, top hem af met nog een beetje BBQ saus. Leg de bovenkant van het broodje er als laatste op.
Recept : Marco-bbq.nl