Pulled Pork

Aantal personen

8

Bereidingstijd

18 uur

Inleiding of korte beschrijving

Heb je even de tijd? Probeer dan eens dit recept voor pulled pork! Het duurt wel even, maar dan heb je ook wat! Heerlijke, sappige pulled porkom te serveren op een broodje. Het geheim? We injecteren de pulled porkmet een injectiemarinade, waardoor de pulled pork super sappig wordt en elk stukje vlees zoveel mogelijk smaak krijgt. Als je van pulled porkhoudt dan moet je dit recept zeker eens proberen!

Ingrediëntenlijst en benodigdheden

2 kg procureur

4 eetlepels Fucking BBQ rub

 

Voor de injectiemarinade:

250 ml appelsap

50 ml appelazijn

2 eetlepels No Rubbish Pink Devil rub

 

Voor de spray:

Spray:

200 ml appelsap

50 ml appelazijn

Laksaus:

125ml No Rubbish Innocent Blood bbqsaus

2 el honing

2 el appelazijn

 

Rookhout: appel

Voorbereiding

Begin met het maken van de injectiemarinade. Meng hiervoor de appelsap, appelazijn en No Rubbish Pink Devil rub

 

Gebruik een marinade injector en injecteer hiermee de marinade om de 4 á 5 centimeter in de procureur, in een ruitpatroon.

 

 

Wrijf de procureur royaal in met de Fucking BBQ rub. Zorg dat het vlees goed bedekt is.

 

Laat de procureur minstens 4 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast marineren.

Bereiding

Bereid je BBQ voor op indirecte hitte en zorg dat de temperatuur rond de 110-120°C blijft.

 

Leg de chunks rookhout tussen de kolen en plaats de procureur op de BBQ.

 

Meng appelsap en appelazijn in een plantenspuit. Spray elk uur de procureur in om uitdroging te voorkomen en extra smaak toe te voegen.

 

Laat de procureur langzaam garen tot een kerntemperatuur van 70°C.

 

Komt je procureur eerder in de ‘stall’; loopt de kerntemperatuur niet meer op? Ga dan na 5,5 uur over naar de volgende stap.

 

Heeft de procureur een kerntemperatuur van 70 graden bereikt of ben je al 5,5 uur onderweg? Meng de bbqsaus, honing en appelazijn en warm het mengsel op.

 

Smeer de procureur nu rondom in met het bbqsaus mengsel.

 

Laat de procureur nu nog 1,5 tot 2 uur op de bbq liggen.

 

Wikkel de procureur vervolgens strak in stevig aluminiumfolie.

 

Leg de procureur terug op de bbq en laat verder garen tot een kerntemperatuur van 90 graden is bereikt.

 

Prik vanaf dat moment met een kernthermometer in het vlees om te voelen of het vlees gaar genoeg is.

 

Voel je geen weerstand bij het prikken en voelt het alsof je in zachte boter prikt? Dan is de procureur gaar genoeg.

 

Let op: dit kan soms wel tot een kerntemperatuur van 97 graden duren, dat hangt af van het vlees. Prik daarom regelmatig in het vlees.

 

Pak het vlees uit en laat het uitdampen.

 

Pak het vlees vervolgens weer in.

 

Laat het vlees nu 60 minuten rusten in de folie voordat je het uit elkaar trekt.

 

Trek het vlees uit elkaar met meatclaws.

Serveren

Serveer de sappige pulled pork op een zacht broodje met coleslaw en BBQ-saus.