Onwijs goede entrecote met truffelkaas op de Italiaanse bol
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 2 uur
Benodigdheden:
– Kamado BBQ
– 2 Skillets
Ingrediënten:
- 1 Italiaanse bol pp
- 1 Entrecote pp (ik gebruikte kalf)
- Bakje champignons
- 1 Ui
- 1 Gele paprika
- No Rubbish BBQ rub The Taste
- Mayonaise
- Truffelmayonaise
- Plakken truffelkaas (of andere kaas naar wens)
- Olijfolie
- Ongezouten bakboter
Wat moet je doen?
- Snijd de vetlaag van de entrecote zodat je alleen vlees over houdt, zonder vet. Deze dikke vetlaag snijd je in blokjes van circa 1-2cm.
- Snijd de entrecote in mooie grote stukken van circa 3-4cm. Voeg dit samen in een kom met een grote scheut olijfolie en lekker veel van ‘The Taste’ kruiden.
- Snijd ui in dikke ringen, halveer de champignons en de paprika in reepjes.
- Maak de barbecue klaar op 220 graden om direct op te gaan grillen. Verwarm twee skillets met beide een klont bakboter. Voeg in de een het vet toe en laat dit lekker bakken, roer regelmatig door. Voeg in de ander de groente toe. Blijf het vet bakken tot deze goed krokant is. Schep de gebakken spek uit de pan en zet apart. De groente bak je tot ze nog net een ‘bite’ hebben en zet weg tot nader gebruik.
- Bak de entrecote in de pan waar je het vet in hebt gebakken. Bak dit kort, maximaal 5 minuten. Plaats hierna de platesetter op het rooster en zet hier de pan op zodat de onderkant niet meer direct warmte pakt. Meng het vlees met (een deel) van de groente en leg de plakjes kaas er over.
- Snijd de Italiaanse bollen open, smeer in met mayo en rooster ze kort tot ze een kleurtje krijgen. Haal ze dan samen met het vlees van de barbecue. Beleg het broodje als volgt: onderkant, truffelmayonaise, entrecote-groente mengsel, knabbelspekjes, truffelmayo en bovenkant van de Italiaanse bol. Enjoy!
@biggerbetterbastard