Ingrediënten:
2 winterpenen
1 rode paprika
500 gram tomaten pasta
140 gram tomaten puree
200 gram pulled pork
1 rode ui
4 theelepels pink devil
4 theelepels worcestersaus
5 eetlepels BBQ saus Innocent Blood
0,5 liter melk
1,5 eetlepel rub (zoutloos, Fast&Flavoured)
Lasagnevellen (droog)
Cheddar
Peper & zout
Alles binder
BBQ olijf Olie
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en laat deze op een directe temperatuur van 150/180 graden komen.
- Zet een skillet (gietijzeren steelpan) op de BBQ en laat deze mee voorverwarmen.
- Schil de ui en winterpeen en snij deze in kleine blokjes.
- Doe een scheutje olie in de skillet en bak hier in de ui en winterpeen beetgaar.
- Snij ondertussen de paprika in kleine blokjes en voeg deze toe aan het groente mengsel.
- Voeg vervolgens de tomaten pasta en puree toe en roer alles goed door.
- Doe nu de pulled pork, pink devil, worcestersaus en BBQ saus bij de saus en roer alles nogmaals goed door.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Zet nu een pan op fornuis en doe hier de melk in en breng de melk aan de kook. Voeg als de melk kookt de (zoutloze) rub en de allesbinder toe. Bind de bechamelsaus af tot deze ragout dikte heeft.
- Breng de saus eventueel verder op smaak met de rub.
- Pak nu een schone skillet en schep hier een dun laagje tomatensaus in. Leg hier lasagnevellen op tot het grootste gedeelte is bedekt. Doe dit tot de skillet 0,2 cm onder de rand gevuld is.
- Eindig met een laag tomatensaus.
- Schep hier de bechamelsaus op en leg hier de plakken cheddar op.
- Maak de BBQ nu klaar voor indirecte bereiding op ongeveer 180 graden.
- Plaats de lasagne nu op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 70 graden. (prik regelmatig met je thermometer om te voelen of de lasagnevellen zacht zijn)
- Serveer de lasagne met nog een beetje BBQ saus er bovenop.
Recept : Chefs_bbq_table