Ingrediënten:
- 1 kilo runderwangen
- 2 eetlepels BBQ rub The Taste NoRubbish
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel bruine suiker
- 3 eetlepels BBQ saus Flavour Attraction
- Boter
- BBQ olijf olie 207 Degrees NoRubbish
- Aluminiumfolie
Voorbereidingen runderwangen
- Verwijder de vliesjes van de runderwangen doe dit met een heel scherp mes.
- Smeer de runderwangen in met olie.
- Strooi de rub over de runderwangen en masseer het goed in.
Bereiding runderwangen
- Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van 110 – 120 graden.
- Leg nu eventueel een rookblokje tussen de kolen.
- Verdeel de runderwangen op het rooster en laat deze roken op 110 graden voor 3 uur.
- Na 3 uur ga je de kalfswangen inpakken in aluminiumfolie, Pak de runderwangen per stuk samen met een wat honing, bruine suiker, BBQ saus Flavour Atrraction en roomboter.
- Leg de pakketjes weer terug op de BBQ en steek een temperatuurmeter in de runderwangen.
- Gaar de runderwangen nu tot 95 graden en haal ze van de BBQ
- Laat ze nog even 5 minuten rusten voordat je ze serveert.
Recept: MarcoBBQ.nl