Een overheerlijke Hulk Vink, voor de BBQ of in de  Pan.

Ingrediënten :

500 gram rundergehakt

100 gram jonge geraspte kaas

1 teentje knoflook

250 gram spek in lengte gesneden

1 Ei

No Rubbish BBQ Rubs :

–          Fast and Flavoured All Purpose

–          The Hulk

Overige benodigdheden:

Afsluitbare BBQ (Gas, Kolen, Pallet), of een Braadpan

Keukengerei.

Voorbereiden :

Doe het gehakt in een grote kom.

Pers het knoflook teentje uit over het gehakt.

Voeg de kaas, ei en 2 eetlepels No Rubbish Fast and Flavoured rub toe aan het gehakt.

Meng dit vervolgens met de hand of een keukenmachine goed door.

Plaats na het mengen de kom afgedekt in de koeling en laat het minimaal een uur rusten.

Ondertussen kan het spek mooi verdeeld worden op een grote plank en kan daaroverheen the Hulk Rub worden gestrooid.

 

Bereiden van de Hulk Vinken:

Verdeel het gehakt mengsel in 6 gelijke porties.

Maak van deze porties 6 mooie ronde staafjes en gebruik 1 plakje spek om de zijkanten van de gehaktstaaf af te dichten.

Rol daarna de gehaktstaaf in 3 plakken spek dicht.

Uiteraard met de Hulk Rub aan de binnenkant.

Strooi nu voldoende Hulk rub op een bord, en op een tweede bord wat Fast and Falvoured.

Dip de zijkanten van de Hulk vinken in de Fast and Flavoured en rol daarna de Hulk vink door

De Hulk Rub.

Daarna deze heerlijke Hulkvinken bakken op de BBQ of in de roomboter op een open vuurtje (gasfornuis kan natuurlijk ook)

Ze zijn gaar als de kerntempratuur +/- 78 graden is

 

Eetsmacking.

Gerecht : @my_food_over_the_years