Spaanse party pinchos

INGREDIËNTEN

1 norubbish Spanish Delight rub

4 Kippedijen

1 komkommer

1 stokbrood

1 pot BBQ saus 

BEREIDINGSWIJZE

Een heerljjke kleine party-snack tapas of pinchos . Benoem het zoals je zelf wilt deze overheerlijke simpele bbq-snack.

Om te beginnen neem je de kippedijen en snij ze klein in stukjes van ongeveer 3 cm. Bestrooi ze met de No Rubbish Spanish Delight rub en laat ze lekker een paar uurtjes staan (min 3 uurtjes). Vervolgens als je de bbq hebt aangestoken zet je de temperatuur rond de 180 gr en gril je de kip lekker gaar . (tip: misschien even de kip op een prikker drukken voor het gemak) Als de kip gegrild is lekker even laten rusten naast het vuur indirect zoals dat heet. Ondertussen snij je het stokbrood even in schijfjes en smeer je op elk broodje een theelepel BBQ saus en leg je een stukje kip erop. Als je tussentijds de komkommer geraspt hebt dan mag je er een plukje lekker bovenop doen voor een frisse bijsmaak. Nu nog een leuk prikkertje erin en je bent klaar.

Recept: BBQBrommer