Ingrediënten

  • 1 Kilo Procureur
  • 50gr Hardcore Jaws BBQ Rub, No Rubbish
  • 2 Eetlepels Mosterd
  • Hot BBQ Saus, zonder stukjes
  • 100 Milliliter Rum
  • 200 Milliliter Appelsap
  • BBQ Saus, welke je lekker vindt
  • 8 Zwarte brioche buns ( zie onder )
  • Coleslaw
  • Ingemaakte Rode Uien ( zie onder )
  • Pink Devil Saus ( zie onder )

 

  • Injectiespuit
  • Vershoudfolie
  • Rookhout chunk
  • Aluminiumfolie

Voorbereiding

Smeer het vlees in met de mosterd en strooi de rub hierover heen. De mosterd zal niet heel veel smaak afgeven, maar zorgt er wel voor dat de rub blijft plakken. Masseer de rub goed in het stuk vlees.

Meng de Hot BBQ saus met de rum en injecteer hiermee het vlees. Doe dit een aantal keer en doe dit om de centimeter ongeveer.

Pak het vlees goed in vershoudfolie en leg hem in de koelkast voor een nacht.

Bereiding

Steek je BBQ aan en zorg voor indirecte hitte van 110 graden.

Als de BBQ op temperatuur is dan voeg je rookhout toe aan de houtskolen. Ik gebruik het liefst chunks. Deze geven namelijk een langer rooktijd dan bijvoorbeeld chips.
Als de rook transparant is en je BBQ weer op 110 graden is mag het vlees op de grill.

Spuit het vlees om het uur in met de appelsap en laat de kerntemperatuur naar de 60 graden gaan.

Als de kerntemperatuur 60 graden is, ga je de procureur insmeren met de BBQ Saus. Sluit de deksel van de BBQ weer en laat het vlees met rust voor een half uur.

Waarschijnlijk ben je nu de “zone” tegen gekomen, dit gebeurt tussen de 60 en de 70 graden. Het bindweefsel word omgezet naar gelatine, dit kost dus heel veel tijd en energie. Je hebt zelfs kans dat je kerntemperatuur 1 of 2 graden zal gaan zakken.
Het is nu tijd om het vlees in te pakken in aluminiumfolie. Je kan hem ook laten liggen, maar dan zal je Pulled Pork langer op de BBQ moeten en zal deze droger worden. Ik ben voorstander om hem in te pakken.

Als je de procureur in hebt gepakt, dan leg je hem weer terug op de BBQ en laat je de kern verder stijgen naar de 92 graden. Nu mag hij eraf en mag je hem voor een half uur – een uur laten rusten. Langer kan ook, maar stop hem in een koelbox, dan kan je hem namelijk voor een aantal uren warm houden.

Verwijder het aluminiumfolie en pas 2 vorken. Trek de procureur langzaam uit elkaar. Voeg als laatste nog BBQ saus toe naar smaak.

Maak het broodje op met deze lagen:

  1. Coleslaw
  2. Pulledpork
  3. Ingemaakte rode ui
  4. Pink devil mayonaise

Eet Smakelijk ,

@marcobbq.nl

 

Pink Devil Mayo :

Ingrediënten

  • 100 Gram Mayonaise
  • 2 Eetlepels Gembersiroop
  • 2 Eetlepels rub. Pink Devil, No Rubbish
  • Peper en Zout

Bereiding

Meng de Mayonaise, Gembersiroop en de Pink Devil in een kom en meng het goed.

Breng op smaak met de Peper en Zout.

 

Ingemaakte uien :

Ingrediënten

  • 1 Grote Rode Ui
  • 1 Liter Kokend Water
  • 100 Milliliter Appelazijn
  • 1 Eetlepel Suiker
  • 1 Knoflook Teen

Bereiding

Snij de Rode Ui in fijne ringen en giet hierover het kokend hete water. Dit zorgt ervoor dat de uien meer smaak opnemen.

Snij de knoflook teen in tweeën en kook het azijn, suiker en knoflookteen totdat het suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en giet het bij de uien en laat dit minimaal een half uur staan

Je kunt de ingemaakte uien tot een week in de koelkast laten staan.

 

Zwarte brioche buns :

Ingrediënten

  • 240 Milliliter lauw water
  • 3 Eetlepels Melk
  • 7 gram droge gist
  • 2,5 Eetlepel Suiker
  • 2 Eieren
  • 450 Gram Bloem
  • 2 Eetlepels Houtskool Poeder
  • Snuf Zout
  • 35 Gram Roomboter op kamertemperatuur
  • Eventueel wat Pompoen pitjes of Sesamzaadjes
  • Vershoudfolie

Voorbereiding

Giet het water, de melk, de gist en Suiker in een kom en meng dit goed door elkaar heen en zet weg. Kop één ei los en zet deze ook even aan de kant.

Doe de bloem in een kom, of strooi het over je aanrecht blad voeg de houtskoolpoeder hieraan toe en meng dit, je bloem wordt nu zwart. Voeg hierbij het zout en de boter toe en meng dit tot een kruimelig deeg. Voeg nu het gistmengsel toe aan het bloem en als laatste het los geklopte ei.

Kneed het deeg voor 5 –  10 minuten totdat het een elastisch deeg wordt, het zal nog wel plakkerig en nat blijven. Vorm een bal en laat het 1,5 – 3 uur rusten met vershoudfolie erover tot de hoeveelheid is verdubbeld.

Leg een bakpapier op een bakplaat en strooi hier nog wat bloem overheen.

Als je deeg verdubbeld is mag je hem verdelen over 8 stukken en draai hier platte ballen van en leg ze op het bakpapier. Dek deze nogmaals af en laat hem rusten voor 1 uur.

 

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga voor indirecte hitte van minimaal 250 graden en laat je pizzasteen mee verwarmen.

Klop het overgebleven ei en smeer de bolletjes ermee in. Ik heb nog een aantal pompoen pitjes op de bolletjes gedaan.

Bak de bolletjes voor ongeveer 20 – 30 minuten. Je kan alleen niet zien of ze bruin worden, dus gebruik een kerntemperatuurmeter. Steek deze na 20 minuten in het bolletje. Als de kern 100 graden is, dan zijn de bolletjes klaar.