Gember spareribs zoet

Ingrediënten

  • 2 Kilo spareribs
  • 3 Eetlepels Gemberpulp ( of Gember bolletjes fijn maken )
  • 100 ml Gember siroop
  • Donkere basterd suiker
  • BBQ Rub No Rubbish The Incredible
  • 100 Gram Roomboter, ongezouten

 

Voorbereiding:

Leg de spareribs met de vleeskant naar beneden. Er bevind zich een vlies op de onderkant, die gaan we nu verwijderen. Het makkelijkst is dit om met de achterkant van een lepel over een botje heen te schrapen. Je zal zien dat je onder de vlies komt. Trek dit eraf, dit gaat het makkelijkst met een stukje keukenrol.

Rub de spareribs ruim met de Incredible rub en laat deze minimaal 6 uur staan zodat de rub goed kan intrekken.

Meng de gember pulp met de gembersiroop en roer dit tot een glad mengsel zodat het goed smeerbaar is.

Bereiding

Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte zone van 110 – 120 graden. Als de BBQ op temperatuur is voeg een rookblokje toe.

Leg nu de spareribs op de BBQ en sluit de deksel. Laat de spareribs 2,5 uur liggen met de temperatuur van 110 – 120 graden.

Na 2,5 uur mag je de spareribs gaan inpakken in aluminiumfolie. Smeer de spareribs in met het gember mengsel, bestrooi ze met een laagje donkere basterd suiker en voeg een klont roomboter toe.  Leg de ingepakte spareribs weer terug op de BBQ en sluit de deksel voor nogmaals 1,5 uur.

Na 1,5 uur mag je de spareribs uitpakken. Vang het vocht op in bewaar dit is een bakje. Leg ze nu voor 10 minuten terug zodat de Gember saus mooi kan karamelliseren. Lak de ribs eenmaal af met het opgevangen vocht en leg ze nogmaals 10 minuten op de BBQ. Ze zijn nu klaar om te eten. Serveer ze met zelfgemaakte frites en salade.

Eet smakelijk!