Beenham van de BBQ

Beenham van de BBQ

Ingrediënten:

1,5 Kilo Beenham
250 Gram Zeezout
2,5 Liter Water
2 Laurierblaadjes
1 Eetlepel Chilivlokken
1 Eetlepel Jeneverbessen
1 Eetlepel zwarte peper
1 Eetlepel karwijzaad
4 dikke plakken ontbijtspek
BBQ Rub, The taste of Africa van No Rubbish
BBQ Rub, Naked gun powder van No Rubbish
1 Eetlepel Mosterd
3 Eetlepels Agave siroop
3 Eetlepels mosterd
Bindtouw
Injecteerspuit
Rookchunk, appel

Voorbereiding:
Meng 250 gram zeezout, Laurierblad, chilivlokken, jeneverbessen, zwarte peper en het karwijzaad met 500 Milliliter water en breng dit tegen de kook, laat het zeezout oplossen in het water. Vul een pan of een bak met de rest van het water en voeg de warme pekel bij het water.
Vul je injecteerspuit met dit mengsel en spuit de beenham op een aantal plekken met de pekel. Leg vervolgens de beenham in het pekel bad en laat deze minimaal 24 uur in de koelkast pekelen.

Bereiden:

Haal de Beenham uit de pekel en spoel hem onder koud stromend water af. Snij de Beenham zo dat je hem kan openklappen, begin dus onderaan .

Als de beenham open gesneden leg je hierop de plakken ontbijtspek. Vervolgens strooi je een mooi laagje The taste of Africa rub erover heen.
Rol de beenham om en bind hem vast met de je bindtouw. Als hij opgebonden is, snij je de lelijke uitstekende delen eraf, zodat je een mooie rechte beenham hebt. Deze smeer je in met mosterd en hierop strooi je de Naked Gun Powder rub.Steek je BBQ aan, zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 110 – 130 graden. Leg een rookchunk op de hete kolen.
Leg nu de Beenham op de BBQ en sluit de deksel.
Meng de Agave siroop met de Mosterd en smeer de beenham na een uur in met dit mengsel.
Als de kerntemperatuur van de Beenham 65 graden is kan hij van de BBQ af. Laat hem nog even rusten onder aluminiumfolie.
Eet smakelijk!

Recept Insta : Marcovh_bbq