Bavette rol

Ingrediënten:
1 Bavette
Rub, Hardcore Jaws
1 Rijpe grote Tomaat
1 Sjalotten
1 Teentje Knoflook
½ Citroen
Gezouten Roomboter (Op kamertemperatuur)
Pink Devil rub No Rubbish
Beetje Munt
Zak Rucola
Handje Pistache nootjes
1 Bakje Groene Asperges Tips
1 Ui
Knoflookteentje
Parmezaanse Kaas
Crema Di Balsamico
Peper en Zout
Bindtouw                                                                                                           

Voorbereiding:
Snij de Bavette door het midden en stop op 1,5 voor het einde, klap de Bavette open. Strooi de No Rubbish Harcore Jaw over de bavette en rol deze over de korte zijde op. Bind de rol met bindtouw op.
Steek de BBQ aan, 250 graden en laat je gietijzeren skillet mee verwarmen.

Snij de tomaat in hele fijne blokjes, doe dit ook met Sjalot en knoflook. Meng alles samen en breng op smaak met de citroen, peper en zout.

Meng de roomboter met de No Rubbish Pink Devil, fijngesneden Munt en Rucola. Zet deze terug in de koelkast.

Bereiding:
Smelt een Eetlepel roomboter in de skillet en grill de bavette rol aan alle kanten mooi bruin. Maar laat hem NIET gaar worden. Als dit klaar is, sluit je al je kleppen en maak je je BBQ klaar voor indirect. Laat de temperatuur terug komen naar de 130 – 150 graden.

Leg je Bavette terug op het rooster en steek de kerntemperatuurmeter in de Bavette. Sluit je deksel. Als de kern 50 graden is mag de Bavette van de BBQ. Pak hem in Aluminiumfolie Hij is mooi Medium nu.

Zet alle schuiven van je BBQ open en leg de gietijzeren skillet terug op de BBQ. Smelt een beetje Roomboter en wok de Asperges tips, ui en knoflook voor een minuut of 5.

Pak een groot bord, of een houten plank, Let in het midden de Bavette rol en maak het af met de Tomatensalsa, asperges, pistachenootjes, Rucola en de kruidenboter. Maak het af met flakes Parmezaanse kaas en Creme di Balsamico en natuurlijk Peper en Zout! Eet smakelijk!